ANKARA BAROSU, MARMARA KÖŞKÜ’NÜN YIKILMASINA İLİŞKİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ankara Barosu, Mustafa Kemal Atatürk’ün çiftlik evi olarak kullandığı Marmara Köşkü’nün yıkılmasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürü Uğur Erdem ve yıkımda sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Marmara Köşkü’nün verilen mahkeme kararlarına aykırı şekilde yıkıldığı vurgulandı.

Atatürk’ün kullandığı evlerin, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu uyarınca  “korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlığı” olduğu belirtilen suç duyurusunda, bu varlıkların korunmasından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile o varlığı mülkiyetinde bulunduran kamu kuruluşlarının sorumlu olduğu anımsatıldı.

Dilekçede, Marmara Köşkü’nün yıkımından sorumlu olan kamu görevlileri ile bu yıkıma göz yuman Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve AOÇ Müdürü Uğur Erdem hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu düzenleyen 257. maddesi kapsamında kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.