Basına ve Kamuoyuna,

Sabah Gazetesi’nin 12.06.2016 tarihli Ankara ekinin baş sayfasında “Tuvalet Paraları Bile FETÖ’ye Gitti” ve 3. sayfasında “Paralelle Kol Kola Karapara Aklama” başlığıyla yayınlanan haberde, Ankara Barosu Saymanlığı görevini yürüten Av. Mahmut Karatekin hakkında gerçek dışı, kişilik haklarını ve itibarını zedeleyici nitelikte hakaretler barındıran yalan yayın yapılmıştır.

Sincan’daki bir arazi üzerine AVM inşaatı yapan şirket ile arasında hukuki danışmanlık sözleşmesi bulunan Av. Mahmut Karatekin’in müvekkil-avukat ilişkisini, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün CHP ile işbirliğinin en güzel örneklerinden biri” ve Av. Mahmut Karatekin tarafından tanzim edilerek şirkete verilen serbest meslek makbuzunu “FETÖ ile CHP’nin 2011’e uzanan ortaklığının gözler önüne serilmesinin delili” olarak sunmak, gerçek dışı, kötü niyetli, basın ahlakından uzak, tek taraflı bir yayındır.

Üstelik taraflar arasındaki münasebet 01.01.2015 tarihinde kurulan hukuki danışmanlık sözleşmesine dayanmakta olup bu tarih öncesinde herhangi bir fiili ya da hukuki münasebet bulunmamaktadır. Ola ki bulunsa da avukatları müvekkilleriyle özdeşleştiren anlayış, Almanya’da Hitler, İtalyada Mussolini, İspanya’da Franko, Şili’de Pinochet yönetimlerinde rastlanan bir durumdur.

Gazetecilik etiği ile bağdaşmayan faaliyetler yürüten Sabah Gazetesi’nin gerçek dışı ve çarpıtma haberler yaptığı, artık toplumun geniş kesimlerince kabul edilmektedir. Av. Mahmut Karatekin’in kişilik haklarına ve itibarına yapılan bu saldırı karşısında meslektaşımız, Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi meslek üstadımızın yanında olduğumuzu basına ve kamuoyuna duyururuz. 17.06.2016

ANKARA BAROSU YÖNETİM KURULU