ANKARA BAROSU’NDAN “NAMAZ KILMAYAN HAYVANDIR” DİYEN PROF. MUSTAFA AŞKAR İÇİN SUÇ DUYURUSU VE ŞİKAYET

Ankara Barosu, “Namaz kılmayan hayvandır” diyen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran da Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) şikayet etti.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikayet dilekçesinde, Mustafa Aşkar’ın TRT’de 12 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan Ramazan Sevinci Programı’nda “Namaz kılmayan hayvandır” dediği anımsatıldı.

Mustafa Aşkar’ın bu sözleriyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu düzenleyen 216. maddesini ihlal ettiği belirtilen suç duyurusunda, Aşkar ve Ramazan Sevinci Programı’nın yayınından sorumlu TRT personeli hakkında kamu davası açılması istendi.

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ise YÖK Başkanlığı’na sunduğu şikayet dilekçesinde, Mustafa Aşkar’ın Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin ‘taşıdığı sıfatın gerektirdiği vakara yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak’ ve ‘hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak’ hükümleri uyarınca idari yönden cezalandırılmasını talep etti.

Suç duyurusu dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.

Şikayet dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.