ANKARA BAROSU ADLİ VE ÖNLEME ARAMALARI YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞTİRİLEN 3 MADDE İÇİN İPTAL DAVASI AÇTI

Ankara Barosu, Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği’nin değiştirilen üç maddesi için Danıştay’da iptal davası açtı.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Danıştay’a sunulan dava dilekçesinde, Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 29 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Dava dilekçesinde, Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği’nin 7. maddesinde yer alan “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda öngörülen suçlar bakımından özel konut ve eklentilerinde hakim kararı olmadıkça arama yapılamaz” ibaresini kaldıran hükmün; 8. maddesindeki kaçakçılık suçları kapsamında hakim ve savcı kararı olmaksızın yapılacak aramaların kapsamını genişleten hükmün ve 20. maddesindeki kaçakçılık suçlarında yapılacak aramalarda mülki amirin yanısıra Cumhuriyet Savcısı’na da bildirim yapılabileceğine ilişkin düzenlemeyi kaldıran hükmün yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edildi.

Dava dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.