ANKARA BAROSU

27.02.2015

Basın Açıklaması

Paralel yapılanma ve yasadışı telefon dinleme iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyonda gözaltına alınan polislerin avukatlığını yapan bazı meslektaşlarımızın, soruşturma sürecinde yaşadıkları olumsuzluklar karşısında Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından yalnız bırakıldıklarına yönelik iddialarını üzülerek okuduk.

Bu iddiayı dile getiren meslektaşlarımızın, Avukat Hakları Merkezi’ne resmi bir başvurusu dahi olmadı. Müvekkilleri gözaltına alınan bazı meslektaşlarımız, Avukat Hakları Merkezi’nde görevli meslektaşlarımıza cep telefonundan ulaşarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde kötü muameleye maruz kaldıklarını ve müvekkilleriyle görüştürülmediklerini aktardılar.

Avukat Hakları Merkezi olarak, resmi bir başvuru olmamasına rağmen Av. Bülent Teoman Özkan ve Av. Hüsamettin Hasçelik, bir saat gibi kısa sürede Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek meslektaşlarımıza destek verdi. Avukat Hakları Merkezi’nde görevli iki arkadaşımız olaya müdahil olduktan sonra meslektaşlarımız müvekkilleriyle görüştürüldü.

Ayrıca Avukat Hakları Merkezi Koordinatör Üyesi Av. Cemalettin Gürler de meslektaşlarımıza telefonla ulaşarak her zaman yanlarına olduğumuzu iletti.

Görevlerini yapmaya çalışırken kollukça yaşatılan hukuksuzlardan dolayı meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ankara Barosu ve Avukat Hakları Merkezi olarak din, dil, ırk cinsiyet, inanç ya da inançsızlık açısından hiçbir fark gözetmeden tüm avukat arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

ANKARA BAROSU