BÜLENT ARINÇ VE MELİH GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

27 MART 2015

Ankara Barosu, girdikleri bir polemiğin ardından birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya döken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde; Bülent Arınç’ın, Melih Gökçek’i Ankara’yı parsel parsel satmakla suçladığı anımsatıldı.

Suç duyurusunda, Melih Gökçek hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257 ve zimmet suçunu düzenleyen 247. maddeleri uyarınca kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Bülent Arınç hakkında da TCK’nın görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257. maddesinin yanısıra suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu düzenleyen 281 ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi suçunu düzenleyen 279. maddeleri uyarınca kamu davası açılması istendi.

ANKARA BAROSU

Dilekçe örneği için tıklayınız.